Gebruik Jij Je Waterfilter Wel Juist? - Slrp Waterfilter en waterfilterkan

Published Sep 24, 22
6 min read

Waterfilters: De Zin En Onzin Bij Nederlands Kraanwater - Slrp Waterfilter en waterfilterkan

Deze komen meer voor en we raden ze ten zeerste aan, want ze zijn een grote economische besparing voor je. Het enige wat je hoeft te doen is het telkens schoon te maken als je enige vorm van vuil op de wanden van het product opmerkt. Je hoeft je geen zorgen te maken over het ontsmetten van het materiaal, want ze zijn heel gemakkelijk in elkaar te zetten.

Water Zuiveren En Filters Voor Backpackers En Kampeerders - Slrp Waterfilter en waterfilterkanOns Gamma Waterfilters Van Brita - Slrp Waterfilter en waterfilterkan

Er zijn verschillende filterprocessen, maar het meest gangbare is koolstoffiltratie. Alle reinigingsmechanismen doen hetzelfde: ze zuiveren de vloeistof. Er zijn geen grote verschillen tussen ze allemaal.(Foto: Hidalgo/ 123rf. com) Installatie Dit is een van de belangrijkste elementen bij de beoordeling van je product, want als het niet compatibel is met je kraan, is het volkomen onbruikbaar.

Maar zoals met alles in het leven zijn er uitzonderingen. Daarom moet je, als je kraan vierkant is, de lengte van het laatste deel klein is of hij inwendige beluchters heeft, letten op de installatie-instructies voor je filter en er een kopen die geschikt is voor dit type ontwerp. Over de rest hoef je je geen zorgen te maken.

Steeds vaker zie ik waterfilterkannen bij mijn vrienden en familie op tafel staan. Het bewustzijn rondom ons drinkwater, dat steeds meer vervuilt, wordt overduidelijk groter. De is in mijn vriendenkring de meest gebruikte waterfilterkan, maar is deze ook het best? Ik schrok nogal van het testresultaat (Glass Water Filter Pitcher). Jawel, de testen zijn uitgevoerd in Nederland door een erkend laboratorium en ik vond de resultaten schokkend.

Standaard Hele Huis Waterfilter Voor Op De Hoofdleiding - Slrp Waterfilter en waterfilterkan

Dat blijkt maar weer. Een tijdje geleden kwam ik een onderzoek tegen naar de kwaliteit van waterfilter kannen, gericht op het filteren van zware metalen. Filteren op zware metalen is met name belangrijk wanneer je nog oude (binnen) leidingen hebt van lood. Heb je geen oude (binnen) leidingen van lood dan heb je in Nederland echt geen filter nodig dat filtert op lood.

De Brita waterfilterkan filtert nauwelijks op zware metalen (!). Refill Alkalisch Water Filter Cartridges. Brita waterfilter: goed of slecht? Dat is dan natuurlijk de eerste vraag die ik mezelf stel. Voor zover ik bovenstaande resultaten kan beoordelen, zie ik dat Brita nauwelijks filtert op zware metalen, behalve dan wellicht op kwik (mercury). Schokkender om te zien, is dat water, gefilterd met een Brita waterfilter, aan het water toevoegt i.

dat het Brita waterfilter aluminium eruit filtert! Maar lees hieronder verder, in mijn onderzoek blijkt ook dat weer anders te zitten. Nu is dit alleen maar een test op zware metalen en bovendien is het louter uitdrukken in % van onderzoeksresultaten best vertekenend, vooral wanneer het om slechts minieme hoeveelheden vervuiling gaat.

Met De Beste Waterfilterprestaties Is Slrp Jouw Keuze - Slrp Waterfilter en waterfilterkanHoe Duur Is Een Waterfilter? - Slrp Waterfilter en waterfilterkan

Zero, Water of Brita waterfilter, wat zijn de onderzoeksresultaten volgens Zero, Water? Zero, Water is een Amerikaans merk dat nogal veel claims doet over de kwaliteit van haar waterfilters. Amerika is het land van de claims, dus als een claim niet klopt, dan kan dat voor een bedrijf of merk tot een schadepost leiden van miljoenen.

Advies Over Waterfilters - Slrp Waterfilter en waterfilterkan

Amerikaanse merken met een claim liggen onder een vergrootglas van toezichthouders dus die zullen hun werk goed hebben gedaan. Daar ga ik echt van uit. Dus: als je je merk omdoopt tot merknaam Zero, Water, dan verwacht ik dat je alles filtert. ZERO is een woord met een betekenis toch? Nou, guess again 😉 Het blijkt overigens iets anders te betekenen, iets met een slim marketing foefje als indicator.

punt 3 maar het lijken wel meer punten, puntje voor Zero, Water ;-)) ‘Pro’s use it’. (Oh ja, Pro’s. Dat is een goede reden 😉 alhoewel influencers marketing ook sterk in Nederland in opkomst is.) Zero, Water versus Brita: The Battle Zie bijgevoegd het intimiderende, paginalange overzicht van testresultaten dat door Zero, Water op haar eigen website wordt gebruikt.

Maar hoe kijk ik er eigenlijk naar: Less is more! Ik kijk naar een tabel waarop ontzettend veel stoffen vermeld staan. De meeste stoffen komen hoe dan ook niet eens in ons kraanwater voor! Resultaten worden uitgedrukt in procenten. Uitermate storend, want het zegt niets: 1% reststoffen van veel kan schadelijk zijn en 99% reststoffen van weinig volkomen onschuldig.

Waarom eigenlijk niet, vraag ik mij dan af. Want juist de moderne vervuiling is de vervuiling waar ook onze waterbedrijven voor waarschuwen. Test dát dan eens! Kortom: ga nooit af op statistieken van de fabrikant zelf! Niet van Brita, maar ook niet van Brita’s concurrenten. Zerowater of een Brita waterfilter: een onafhankelijk oordeel Om de proef op de som te nemen, wilden mijn toenmalige compagnon en ik zelf ook Zerowater vergelijken met Brita.

Waterbehandeling - Water Vitaliseren - Slrp Waterfilter en waterfilterkan

Is Het Zinvol Om Je Kraanwater Nog Meer Te Filteren? - Slrp Waterfilter en waterfilterkanDe Beste Waterfilters Van 2022! - Slrp Waterfilter en waterfilterkan

Niet dat het van belang is voor het Nederlandse kraanwater waar lood nagenoeg niet in voorkomt, maar ik was wel benieuwd uiteraard. Stel dat je de pech hebt van (binnen)leidingen van lood, zou er eventueel lood in je kraanwater kunnen zitten. Zie hieronder de testresultaten in een tabel naast elkaar (niet zo fancy als van Zero weliswaar, maar er staan tenminste meeteenheden in i.

procenten). Interpretatie van de testresultaten van Zero, Water versus Brita Marella Ik schrik van een aantal dingen: Het Nederlands kraanwater scoort op vermelde parameters fantastisch! Dat is natuurlijk helemaal niet iets om te schrikken, maar goed nieuws! Dat roept de vraag op: waarom filter ik in Nederland mijn kraanwater? Zo’n waterfilterkan vind ik nu vooral zonde van het geld.

En wat ze niet moeten filteren (zoals mineralen), filteren ze ook. Bij Brita én bij Zero is er een groot risico op bacteriegroei in de filters Dit vind ik : zie je wat er gebeurt onderaan in de tabel bij microbiologische parameters? Daar zie je bij beide waterfilters flinke koloniegetallen ontstaan.

En guess what: de test is uitgevoerd met een vers filter dat nieuw uit de verpakking komt. Hoe zou het zitten met een filter dat al 3 weken in gebruik is? Dat moet toch krioelen van de bacteriën? Dat is nog eens een sterk staaltje ‘collateral’: ‘schadelijke’ stoffen in je prijzige waterfilter cartridge vervangen door bacteriën.

Waterfilters En Waterfilterkan – Hoge Kwaliteit Water ... - Slrp Waterfilter en waterfilterkan

Wat betekent dat? Als het een normaal kraanwater monster zou zijn, dan zou het waterlaboratorium het water afkeuren voor veilig drinkwater en aan het waterbedrijf opdracht geven de waterkwaliteit direct te verbeteren. OMG! Op 3 punten. De zuurgraad zakt weg naar 6,32. Een p, H van 6,32 werkt verzurend in ons lichaam! Lekker dan, drink je ‘gezond’ gefilterd water, ben je actief je lichaam aan het verzuren.

Kraanwater met een ammoniumgehalte > 0,20 mg/l zou worden afgekeurd, maar niemand controleert Brita met maar liefst 0,45 mg ammonium per liter. De waterhardheid scoort te laag, veel lager dan is toegestaan volgens de waternorm. Het is overigens logisch dat het gebeurt: een filter discrimineert niet en haalt zowel de goede als de slechte dingen uit het water.

Zero, Water waterfilterkan review: water op 1 punt afgekeurd door de waternorm! Water dat gefilterd is door Zero, Waterfilter wordt op 1 punt afgekeurd volgens de waternorm. De waterhardheid scoort ook hier veel te laag: < 0,1 mmol/liter waar het > 1 per liter zou moeten zijn. Koop jij met deze cijfers een dure waterfilterkan? Mijn conclusies Hier kan ik alleen mijn persoonlijke conclusie vermelden.

More from Bedrijven, Apparaten